خیارهای دریایی (Holothuroidea خیارسانان) یکی از ردههای خارپوستان هستند. این جانوران به زیرشاخهٔ خارزیان (Echinozoa) تعلق دارند.
این جانداران بدنی چرمگون دارند و بیشتر در کف دریاها زندگی میکنند. نامگذاری این جانوران بخاطر شکل خیارمانندشان است.
خیار دریایی حیوان خزندهای است که به آهستگی به روی گلسنگها یا صخرهها میخزد و تکههای غذا را از محیط اطراف جمع کرده و مصرف میکند دستهای او مایع چسبندهای ترشح میکند که جمع آوری غذا از روی زمین را برای او آسان میکند پاهای ردیفی قرمز روشن و مجموعه دستهای تغذیه کننده بنفش و زرد بسیاری از گونههای خیار دریایی برای استتار مناسب نیستند.
در اروپا معمولاً دو گونه از خیار دریایی زندگی میکند:
خیار دریایی معمولی
خیار دریایی صخرهزی (Cucumaria planci)
خیار دریایی در كشورهای جنوب شرقی آسیا از جمله چین ، تایوان ، تایلند ، اندونزی ، كره ، فیلیپین و دیگر كشورهای شرق آسیا از اهمیت خاصی برخوردار است .
در بین این كشورها چین به عنوان بزرگترین تولید كننده ، مصرف كننده و وارد كننده خیار دریایی به شمار می رود . در طب سنتی این كشور ، از خیار دریایی برای تسویه خون ، درمان بیماریهای كلیوی و نیز بیماریهای پوستی استفاده می شود . مصرف سالیانه این آبزی در كشور چین 12000 – 10000 تن وزن خشك شده آن است .
این محصول به دو صورت تازه و خشك شده ، فرآوری و مصرف می شود و در چین یكی از محبوب ترین غذاهای دریایی محسوب می شود .
از آنجا كه این آبزی با ارزش از طرفداران زیادی برخوردار می باشد ، روی آوردن به صنعت تكثیر و پرورش آن به صورت تك گونه ای و یا چند گونه ای با سایر آبزیان انكار ناپذیر می باشد .
از این رو بسیاری از كشورهای فوق الذكر در امر تكثیر و پرورش آن دارای تجربیات ، قدمت و سابقه ای چندین ساله می باشند لذا با توجه به موارد فوق و دلایل ذیل روی آوردن به صنعت تكثیر و پرورش این آبزی می تواند اقتصادی بوده ضمن تولید یك محصول جدید به صنعت ورشكسته تكثیر و پرورش میگو كمك نماید .
:: بازدید از این مطلب : 15
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0